fijne werkomgeving

BOOST YOUR PERFORMANCE MET EEN FIJNE WERKOMGEVING

Bewust of onbewust beïnvloedt de werkomgeving onze productiviteit op kantoor. We kunnen ‘any time and anywhere’ werken, zoals ons dat het beste uitkomt. Door de opkomst van tijd- en plaatsonafhankelijk werken heeft de fysieke werkomgeving een andere rol gekregen. Het kantoor is voornamelijk een plek voor ontmoeten en samenwerken. Werken in een fysiek kantoor is geen noodzaak meer om je werk te kunnen doen. Het is een keuze! Door de veranderende rol van de fysieke werkomgeving wordt steeds meer aandacht besteed aan het belang van de werkomgeving.

Happy employees

Wist je dat de werkomgeving invloed heeft op je bedrijfsresultaat? Er zijn verschillende factoren van invloed op de tevredenheid van medewerkers. Denk aan verlichting, goede klimaatbeheersing, groenvoorzieningen, functionaliteit en comfort. Medewerkers die blij zijn met hun werkomgeving zijn gemotiveerder. En gemotiveerde medewerkers presteren beter. Zie je de uitstekende bedrijfsresultaten al voor je?

Design to grow

Ook het interieurdesign vormt een belangrijk onderdeel. Net zoals kleding laat zien wie je bent, is het interieur van je kantoor een weerspiegeling van je organisatie. De sfeer van je interieur moet passen bij het imago dat je als organisatie wilt uitstralen. Dat is gunstig voor het aantrekken van nieuw talent als zij zich kunnen identificeren met jouw organisatie. En als je nieuw talent eenmaal aan je hebt weten te binden, dan draagt goed interieurdesign bij aan creativiteit en innovatie. Jouw bedrijf wordt een outperformer.

Healthy Offices

De werkomgeving speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Een gezonde werkomgeving, met bijvoorbeeld de juiste verlichting en planten, in combinatie met het stimuleren van gezonde keuzes, zoals beweging en gezonde voeding, zorgen voor gelukkige en gezonde werknemers. Medewerkers die gezond zijn, zijn minder vaak en minder lang ziek en daarmee een stuk productiever! Een win-win situatie voor werkgever én medewerker.

Activity based

Even bellen, een overleg met een collega, een inspirerende brainstorm of onderzoek naar een ingewikkeld onderwerp. Dagelijks switchen we tussen verschillende taken en werkzaamheden. Je bent productief als je werkomgeving is afgestemd op je activiteitenpatronen. Daar past een werkomgeving bij met verschillende type werkplekken, die zijn afgestemd op verschillende taken en werkzaamheden van medewerkers in jouw organisatie. De productiviteit krijgt een boost als je medewerkers prettig en efficiënt kunnen werken.

Maakt deze blog je nog bewuster van je werkomgeving? Complex Built to Work is een moderne werkomgeving met een informele en ongedwongen sfeer. Waar je ook mee bezig bent, er is altijd een perfecte plek om je werk te doen en om te ontmoeten. De ideale plek om te groeien!

‘First we shape our buildings, thereafter they shape us’

 

– Winston Churchill

Geen reactie's

Geef een reactie